Uitvaart Kat

Voor poezenliefhebbers zijn katten een belangrijk onderdeel van hun leven. Het is een bewezen feit dat het hebben van een poes u jonger houdt en uw leven verlengt doordat het dier u gezelschap geeft. Een poesje als huisdier helpt kinderen te leren om zachtaardig te zijn voor dieren en hoe ze moeten zorgdragen voor anderen. Het creëert een verantwoordelijkheids gevoel. Ongeacht de reden dat u een huisdier heeft, ze worden al gauw een heel belangrijk deel van het leven. Wanneer uw poes helaas sterft, dan voelt het alsof u een dierbare verloren heeft. Nadat u elkaar zo heeft liefgehad en verzorgd, is het grote gemis een feit. Het kan op dit moment helpen om u te storten op het organiseren van een mooie uitvaart kat. De woorden ‘uitvaart kat’ staan hier voor de laatste eer die u bewijst aan uw diertje door middel van een begrafenis, crematie en/of herdenkings ceremonie. Dit geeft u een manier om u minder verloren te voelen en nog een laatste keer iets te kunnen betekenen.

De uitvaart kat kan vele gezichten aannemen. Als u kinderen heeft, dan is dit een ideale manier om ze te leren over liefde en verlies en om ze door hun rouwproces heen te helpen. Het is makkelijker voor kinderen als ze mee mogen helpen aan de uitvaart kat. Dit zal hen helpen om te beseffen dat hun geliefde beestje echt weg is. Het is namelijk niet gemakkelijk om op jonge leeftijd al te begrijpen wat de dood inhoudt en dat het huisdier niet meer terug zal komen. Een grote meerderheid van huisdier eigenaren vindt dat de beste manier om een poes te eren is doormiddel van een uitvaart kat. De markt voor onder andere huisdier urnen is geëxplodeerd in de afgelopen tien jaar, omdat mensen steeds meer keuzes hebben gekregen. De uitvaart kat heeft zich ook enorm ontwikkeld sinds de oude samenlevingen voor het eerst hun huisdieren begroeven. Uit het Oude Egypte zijn vele gemummificeerde honden, katten, apen en vogels teruggevonden door archeologen. Al in 1000 voor Christus werden stukken land langs de Nijl gebruikt voor het begraven van dieren, maar zij werden ook wel toegevoegd aan de graven van hun eigenaars. Voor een kat uitvaart toen werd, net als nu, geen kosten bespaard. En het is vooral dankzij de Egyptenaren dat de kat en de uitvaart kat vandaag de dag zo speciaal zijn. Omdat de katten de oude Egyptenaren hielpen met het in toom houden van ongedierte zoals muizen, ratten en slangen, werden zij niet alleen gedomesticeerd, maar later ook verheven tot goden. Feline godinnen zoals Bastet waren beschermers van de vruchtbaarheid, geboorte, muziek, dans en mensen. Geen enkel ander dier in de geschiedenis werd ooit verheven tot het niveau van een god om aanbeden te worden. Het is daarom geen wonder dat katten vandaag zo worden gekoesterd, en dat de uitvaart kat van belang is geworden. Wanneer het lieve poezebeest heengaat, dan zijn zij waardig om een eerbiedige kat uitvaart te krijgen.

Als een kat dus overlijdt, dan kan het verdriet als onoverkomelijk worden gevoeld. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom zo veel kattenliefhebbers een smaakvolle uitvaart kat willen organiseren. U kunt ervoor kiezen om dit geheel zelf te organiseren, of een huisdier begrafenis ondernemer in de arm te nemen. Voor het hosten van een stijlvolle, elegante en smaakvolle uitvaart kat moet men beginnen met enkele beslissingen te nemen. Allereerst, wilt u een begrafenis met een kist, of een crematie en een urn? Kisten zijn verkrijgbaar in hout, polystyreen en staal, en komen in een breed scala aan kleuren. Na het kiezen van de kist kunt u bepalen of u uw lieve diertjes thuis of op een begraafplaats wil begraven. Voor beide opties heeft u een grafsteen nodig. Gedenkstenen zijn verkrijgbaar in vele stijlen en vormen. Urnen bieden ook een eindeloze reeks van materialen, kleuren en vormen. Ze zijn onder andere verkrijgbaar in metaal, glas, porselein, aardewerk, hout en brons, om maar een paar mogelijkheden te noemen. Als u een wat grotere urn koopt dan past daar ook het favoriete speeltje van uw poes nog in.
Een uitvaart kat zou een uitvaart kat niet zijn als er geen bloemen waren. Bloemstukken voegen smaak en elegantie toe. Een geoefende bloemist kan zelfs een arrangement van bloemen in de vorm van een kat creëren. Tevens zijn bloemen ook een vaak voorkomend cadeau van genodigden tijdens een uitvaart kat.

Een kat uitvaart is niet compleet zonder muziek, en het is mooi om muziek te kiezen die troost brengt of wel mooie herinneringen oproept. Een veilige keuze is altijd klassieke muziek. Tijdens de ceremoniële dienst van de kat uitvaart wordt vaak gesproken door het baasje van de kat, of door de kinderen indien die er zijn. Het kan de sprekers helpen om in het reine te komen met hun gevoelens van verlies, of van schuld omdat zij helaas hebben moeten beslissen om het poesje in te laten slapen. Soms is het fijn om een gedicht te schrijven en deze dan te delen. Het bekende gedicht “the rainbow bridge” was geschreven voor het vertrek van geliefde huisdieren, en is daarom altijd passend. Er zijn op het internet ook vele mooi verwoorde, lieve en speelse gedichten over katten te vinden die voor gelezen kunnen worden tijdens de uitvaart kat.

Geen uitvaart kat is compleet zonder een wake. Tijdens de wake kunnen speciale foto’s van de geliefde kat worden weergegeven samen met een selectie van zijn of haar favoriete speeltjes. Vergeet u ook niet om wat hapjes en drankjes te bestellen zodat uw genodigden in ieder geval niet met een lege maag naar huis hoeven gaan. Het is een manier om uw dank uit te spreken voor hun aanwezigheid bij uw uitvaart kat. Zij hebben uw kat waarschijnlijk minder goed gekend, maar zijn bij deze gelegenheid om u te steunen en in uw verdriet te delen.

Na de uitvaart kat voelt u zich waarschijnlijk leeg van alle emoties die u heeft meegemaakt, maar u heeft in ieder geval een prachtige herinnering aan de ceremonie. U heeft alles gedaan om het leven van uw kat te vieren en hem of haar een mooie reis naar het hiernamaals te geven.