Uitvaart Hond

Honden staan om verschillende redenen bekend als de beste vriend van de mens. Allereerst is er natuurlijk het vermogen om onvoorwaardelijke liefde te geven. Daarnaast zal uw hond u te allen tijde gezelschap houden, troosten als u eenzaam bent, en altijd klaar staan om een lange wandeling met u te maken. Doordat u zo enorm gehecht aan uw hond kunt raken, is het overlijden van uw trouwe viervoeter, alsof u uw beste vriend heeft verloren.

Het is daarom enorm verklaarbaar dat u uw verdriet probeert te verwerken zoals u dat zou doen indien u echt een vriend zou zijn verloren. Het meest voor de hand liggende is het proberen te bewaren van de herinneringen, door middel van het organiseren van een uitvaart hond herdenking. Het ‘goede’ nieuws is dat als u dit voor uw hond wil verzorgen, er vele mogelijkheden om een mooie uitvaart hond te arrangeren. De woorden uitvaart hond staan eigenlijk voor de manier waarop u afscheid neemt van uw dierbare huisdier. Er zijn vele artikelen op de markt die u kunnen helpen om dit te doen. Honden urnen bijvoorbeeld zijn er in zoveel stijlen, kleuren en maten, dat u perfect de essentie van uw huisdier kunt weergeven en het gevoel zal hebben dat uw hond niet ver van u gegaan is.
Door het houden van een uitvaart hond gebeurt er ook wat met u. Hoewel het idee in eerste instantie misschien wat vreemd lijkt, is het in wezen een manier om u te helpen om uw verdriet te kalmeren en om een volgende stap te bereiken in het afsluitings en acceptatie proces. Eén van de grootste problemen waar veel mensen mee geconfronteerd worden terwijl ze proberen om te gaan met het verlies van een hond, is dat er sprake lijkt te zijn dat de omgeving en de buitenwereld niet wil toestaan dat er lang om het verlies van de hond wordt gerouwd. Een uitvaart hond heeft nog een bepaald taboe aspect en mensen praten er niet met elkaar over uit angst om door de ander voor gek verklaard of uitgelachen te worden. Dit is eigenlijk heel spijtig, omdat het juist zo’n mooi gebaar is om uw hond te willen blijven herinneren. Een uitvaart hond helpt u om beter met uw verdriet om te kunnen gaan. De meeste mensen proberen namelijk instinctief een dapper gezicht op te zetten en verder te gaan met hun leven na het verlies van hun geliefde hond en beste vriend, maar het probleem is dat vaak alles in huis hen zal herinneren aan het huisdier. Hierdoor wordt het moeilijk om echt aan het herstel te werken. Een uitvaart hond, in plaats van uw viervoeter te proberen te vergeten in een poging om het verdriet te verzachten, is eigenlijk veel effectiever en gezonder. Door een hond uitvaart kunt u zich verzoenen met het feit ook al is uw huisdier heengegaan, er ruimte mag zijn voor het verdriet. De invloed van een uitvaart hond op uw leven is daarom van onschatbare betekenis.

Erkennen dat uw huisdier een grote invloed op uw leven heeft gehad zal het namelijk gemakkelijker maken om uw verdriet te verwerken. De uitvaart hond zal u helpen om uw herinneringen op te slaan en ze af en toe tevoorschijn te halen. Door het eren van uw hond op een uitvaart hond kunt u sluiting vinden en vrede hebben met het feit dat ook al zal uw huisdier niet meer kwispelend op u zitten te wachten, dat er nu een nieuwe plek gevonden is om te rusten die hen in staat stelt om getrouw te blijven waken over elke dag van de rest van uw leven.

Niemand wil eraan denken dat bij de aanschaf van een huisdier, en in de jaren die volgen, dat er op een bepaald moment de noodzaak van een uitvaart hond gaat moeten zijn. Het is traumatisch, voor u en voor uw kinderen als u die heeft, omdat het hondje altijd innig verzorgd en liefgehad is. De herdenking aan uw huisdier blijft belangrijk. U kunt dit doen door foto’s op te hangen in huis of door het plaatsen van een urn of grafsteen. Toch zullen de meeste herinneringen blijven voortvloeien uit de uitvaart hond ceremonie. Op de één of andere manier gaan de gedachten toch gemakkelijker terug naar het laatste moment wat u samen heeft gehad met uw hond, dan naar de laatste levende momenten samen. Het is daarom heel belangrijk dat de hond uitvaart op alle vlakken aan uw wensen en verwachtingen zal voldoen.

Als u kinderen heeft dan is het daarom erg belangrijk om hen bij de organisatie van de uitvaart hond te betrekken. Ook zij zullen deze gebeurtenis nooit vergeten, en het is daarom het beste om er vooral een mooie, lieflijke uitvaart hond van te maken, die zeker ook naast de traan af en toe een lach tevoorschijn zal toveren. Wij hebben onlangs nog een getuigenis ontvangen van een familie die wel een hele speciale uitvaart hond hadden georganiseerd. Naast een paar beste vrienden en familieleden, bestond het genodigde gezelschap van de hond uitvaart voornamelijk uit… andere honden! De eigenaren van dit speciale hondje wilden dat de beste vriendjes van hun trouwe viervoeter ook afscheid konden nemen op de uitvaart hond. Elk aanwezige hondje kreeg na afloop ook een speciaal aandenken, namelijk een halsbandje met een klein fotootje van hun overleden vriendje. Het is een gegeven hier dat de kinderen in dit gezin met fijne gevoelens zullen terugdenken aan deze hond uitvaart. Het verdriet voerde hier niet de boventoon, maar juist de mooie momenten die ze samen hadden doorgebracht. Deze manier helpt om met het gemis om te gaan. Ook al wordt de pijn niet minder, met de droefheid is wel gemakkelijker om te gaan.
Al met al zal een hond uitvaart niet voor iedereen weggelegd zijn. Er zijn ook genoeg hondenbaasjes die geen behoefte zullen hebben, of voor wie de kosten voor het organiseren te hoog zijn. Toch kan men ook met een zeer klein budget, besteed aan de kosten voor het printen van enkele foto’s, een kleine herdenking houden. Na alle trouw en liefde die uw hond u in uw leven heeft gegeven, zou dit toch een mooie afsluiting zijn.