Katten Urnen

Een van de meest voorkomende huisdier soorten is de kat. Na de honden urn, is het aanbod van katten urnen dan ook het grootste. Deze zijn er ook in een breed scala aan mogelijkheden. Deze omvatten de figuurlijke urn, dit zijn katten urnen waar op een houten doosje een beeldje van een liggende kat is geplaatst. Dan zijn er de foto urnen, waar u een foto kunt toevoegen. Natuurlijk is er ook een groot aanbod van traditionele urnen, van notenhout, eiken, en esdoorn hout, en van messing of steen. Al met al zijn er steeds creatievere modellen katten urnen beschikbaar.

Als u de beslissing heeft gemaakt om de as van uw huisdier te bewaren, dan kunt u eraan denken om uw katten urn te plaatsen op een plank in uw huis, op de schouw, in uw slaapkamer op uw nachtkasje of dressoir, of in de tuin. Het fijnste is als u een plaats kunt geven aan de urn waar uw kat ook altijd graag lag te slapen. Helaas zult u het spinnen van de kat niet meer kunnen horen, maar als u weet dat de laatste rustplaats zo’n mooie betekenis heeft, dan geeft dat vrede. De herinneringen die het zal terugbrengen zullen u namelijk op uw gemak kunnen stellen.

Vooral stenen katten urnen zijn erg geliefd bij poezen eigenaren. Deze zijn zeer decoratief, duurzaam en solide, en ze kunnen geleverd worden met een zeer gedetailleerde afwerking. Marmer is vooral populair voor katten urnen, maar ook andere stenen zoals zandsteen en zelfs synthetische stenen worden vaak gebruikt. Het voordeel van de synthetische materialen is dat ze over het algemeen gemakkelijk gevormd kunnen worden. Vaak wordt er een mal gebruikt en kan een standbeeld gemaakt worden naar welk ontwerp dan ook. Dit is veel gemakkelijker dan het creëren van een katten urn door middel van beeldhouwen.

Gekleurde glazen katten urnen zijn vandaag de dag dan ook weer populair. Ze hebben als voordeel dat het gekleurde glas een geheel nieuwe ambiance brengt. Maar indien u echt een gepersonaliseerde urn wenst dan kunt u het beste kiezen uit onze collectie van houten katten urnen. Deze laatste hebben vaak de mogelijkheid om foto’s of andere herinneringen te monteren. Ook naamplaatjes zijn gemakkelijk te bevestigen. Dit type van decoratie op huisdier crematie urnen wordt steeds populairder. Het is namelijk een meer betaalbare methode voor het aanpassen van een bestaande katten urn.

De metalen katten urnen, meestal van koper of tin, zijn meestal verkrijgbaar in de klassieke vaasachtige vorm, maar via deze site kunt u ze ook krijgen als een beeldje. Graag gezien zijn ook de katten urnen in de vorm van Sint Francis. Deze heilige is namelijk de patroonheilige van de huisdieren. De meeste mensen met wat sterkere religieuze overtuigingen kiezen voor een variant hiervan.

Vooraleer u uit onze collectie katten urnen gaat kiezen, is het belangrijk om u zelf een aantal vragen te stellen. Bijvoorbeeld, waar heb ik behoefte aan? Wil ik in staat zijn om de asresten te vervoeren? Zo ja, dan is wellicht een biologisch afbreekbare of een reis urn te overwegen. Wil ik de as voor altijd bewaren? Een sterke urn van hout, koper of tin is geschikt. Of wil ik het grootste gedeelte van de as uitstrooien en een klein beetje houden? Een mini urn, keepsake of as sieraad is een betere optie. In dit laatste geval kunt u een urn kiezen die meer als aandenken zal fungeren dan als bewaarplaats van de as.

Keramische katten urnen, solide als steen, hebben het gemakkelijkere productie proces als voordeel. U kunt een katten urn kiezen in de vorm van een bal garen, of bijvoorbeeld een krab paal. Meestal komen deze urnen in een mooie box om de urn in op te slaan of te vervoeren. Ook de hart vormige variëteit is bijzonder populair, en ziet er alvast prachtig uit in elk interieur. Het is tevens ook een mooie manier om te laten zien hoeveel u van uw diertje gehouden heeft.

In ieder geval, afhankelijk van uw smaak, kunt u kiezen uit eenvoudige en minimalistische katten urnen, of juist zeer gedecoreerde. Een persoonlijke favoriet zijn de vierkante (meerzijdige) crematie urnen die u de mogelijkheid geven om meerdere foto’s weer te geven. Voor een bezoeker aan uw huis lijkt dit op een mooie en aparte fotolijst, echter hij of zij zal zich niet realiseren dat het ook nog de asresten van uw overleden dierbare kat bevat. Deze katten urn kunt u dan ook telkens een kwartslag draaien, zodat er een andere foto geëxposeerd wordt. Tevens kunt u ze natuurlijk ook regelmatig wisselen, zodat u nooit verveeld geraakt.

Ook voor katten bestaan er koppel urnen. Als na verloop van tijd ook uw tweede poes helaas heen is gegaan, dan kunt u deze asresten bij zijn of haar beste maatje (laten) toevoegen zodat zij samen vereeuwigd zijn. Tijdens hun leven hadden ze al zoveel aan elkaar, samen ondeugend wezen, samen op pad, samen lekker liggen te snoezelen tegen elkaar. Op deze manier spaart u de kosten uit voor een tweede urn, en u verliest ook minder ruimte in uw huis. Het staat namelijk niet zo aangenaam als u verschillende katten urnen op een rij heeft staan. Echter een mooie koppel katten urn, zoals bovengenoemd foto exemplaar, is een heel ander verhaal.

Vandaag de dag worden er veel meer katten gecremeerd dan begraven. Dit geldt ook voor andere dieren. Belangrijke redenen zijn de lagere kosten en het feit dat het niet voor iedereen mogelijk is om een huisdier in de tuin te begraven. Tevens zijn de gevoelens met betrekking tot crematie veranderd bij veel mensen, en is er juist een voorkeur om het geliefde huisdier ‘thuis’ te kunnen behouden. Dit bespaart tijd en moeite voor het bezoeken van een begraafplaats, en de gevoelde nabijheid bij het behouden van katten urnen in huis is natuurlijk veel groter. Crematie wordt ten slotte ook beschouwd als een veel ‘groenere’ optie. Iedereen probeert toch wel groener en milieuvriendelijker te leven, en ook het feit dat er al zo weinig ruimte is op begraafplaatsen, maakt het dat de keuze voor cremeren erg begrijpelijk is.