Honden Urnen

Voor de meeste families is hun hond echt een onderdeel van het gezin. Als zij op een dag helaas heengaan, dan voelt men zich verplicht om op een adequate manier afscheid te nemen. Een herdenkings ceremonie staat in het teken van de vele jaren van dierbare momenten en onvoorwaardelijke liefde en steun. Honden urnen zijn dan een mooi gedenkteken. In dit product kunt u de as van uw geliefde hond bewaren op een eerbiedige wijze. Er zijn vele verschillende stijlen beschikbaar die overeenkomen met uw eigen smaak, en er zijn ook honden urnen die de unieke persoonlijkheid van het ras van uw hond zal reflecteren. Een passende en doordachte selectie zal u helpen om nog jarenlang van de herinneringen aan uw huisdier te kunnen genieten.

Honden urnen zijn via deze website te vinden. Wij zijn gespecialiseerd in diverse soorten urnen. Het is daarom gemakkelijk om prijzen en stijlen te vergelijken. Het is opvallend dat gedurende tientallen jaren de eigenaren van gezelschapsdieren veelal kozen voor een traditionele honden urn, meestal in de vorm van een vierkant of rechthoek, of een vaas vorm met een deksel. Echter, in de afgelopen haren hebben honden crematie urnen een verscheidenheid van vormen en stijlen aangenomen aangezien de vraag naar verschillende opties is toegenomen. Via deze site vindt u dus zowel traditionele als nieuwe honden urnen stijlen. Deze zijn onder andere gemaakt van natuursteen, messing, glas, metaal, brons, hout, keramiek etc. Normaal gesproken zijn de honden urnen niet erg groot, maar de uiteindelijke beslissing is natuurlijk aan u. Er zijn ook verschillende manieren om uw urn extra speciaal te maken, bijvoorbeeld door middel van naamplaatjes, beeldjes en fotolijstjes. Een honden urn met een naamplaatje of foto maakt het eerbetoon aan uw huisdier meteen veel persoonlijker. De volgende producten kunt u via onze site bestellen:
Figuurlijke urnen. Deze relatief nieuwe honden urnen stijl is tegenwoordig zeer populair. Het bestaat uit een houten rechthoekige urn met een klein beeldje van een hondenras aangebracht erboven op. Andere figuurlijke honden urnen zijn gegoten in een beeldvorm.
Houten honden urnen zijn ook populair en hebben vaak de mogelijkheid om gepersonaliseerd te worden met een foto of inscriptie om uzelf te herinneren aan gelukkiger tijden met uw huisdier. Ze zijn gemaakt van stevig hout in een assortiment van vormen en afwerkingen. Deze prachtige stukken stralen warmte uit door middel van hun rijke natuurlijke tinten en texturen.

Foto urnen zijn ontworpen om een favoriete foto van uw hond in te kunnen exposeren. Het is een populaire stijl onder de bezitters van huisdieren. De mogelijkheid om een favoriete foto toe te voegen verandert deze honden urnen in een opmerkelijk gedenkteken. Ze zijn op deze wijze verkrijgbaar in materialen als hout, marmer en metaal.
Modellen gemaakt van steen of natuursteen zoals marmer, onyx en graniet, zijn klassieker in uiterlijk en bootsen de traditionele urn uitstraling het meeste na. Veelal in de vorm van een vaas zal deze goed staan op een mantel en opvallen in een kamer zonder deze te overheersen.

Metalen honden urnen kunnen bestaan uit koper, tin of brons. Deze exemplaren zijn erg duurzaam, en afhankelijk van de ondergrond kunnen zij direct worden gegraveerd met de naam van uw huisdier en de geboorte en overlijdens datum.
Een speciaal soort honden urnen zijn de engelen gedenktekens. Deze vormgeving van een hemels tafereel, met een engel stoeiende met diverse huisdieren, wordt vervaardigd uit speciaal hars. In de sokkel zit een compartiment waar de gecremeerde as opgeslagen kan worden.

Tuin gedenktekens zijn een uitstekend eerbetoon aan uw dierbare hond. Ze zijn gemaakt vaan een kunsthars materiaal dat bestand is tegen de elementen. De as wordt ook hier opgeslagen in de basis. Als uw hondje altijd graag buiten vertoefde, dan is het een mooi idee dat zij zal rusten op haar meest geliefde plaats. Een ander soort honden urn voor buiten is het rots gedenkteken. Deze zijn verkrijgbaar in materialen zoals steen of gegoten poly hars verbindingen. Deze rotsen zijn eigenlijk gesimuleerde grote stenen, maar dan voorzien van een gepersonaliseerde plaat met de naam van uw huisdier en de belangrijke data van geboorte en overlijden. Door de natuurlijke uitstraling zijn deze honden urnen perfect voor uw tuin, zonder dat ze meteen alle aandacht naar zich toetrekken.
Ook voor honden zijn er biologisch afbreekbare urnen beschikbaar. Deze honden urnen zijn er in verschillende vormen en ontwerpen, allen gemaakt van materialen die met de tijd geheel zullen oplossen in de natuur. U kunt zeker met deze urnen vliegen naar een andere gewenste bestemming, zodat u niet vastzit aan het gebruik in uw eigen land.
In andere woorden, er zijn tegenwoordig ongelofelijk veel mogelijkheden op het gebied van honden urnen, ter nagedachtenis aan uw trouwe maatje. Veel van deze urnen zijn niet alleen mooi, maar ook erg typisch en passend qua persoonlijkheid uitstekend bij uw huisdier. U heeft het ‘geluk’ dat omdat honden de meest voorkomende huisdieren zijn, de honden urnen ook tot de meest voorkomende huisdier urn types behoren. Zoals u hier heeft kunnen lezen varieert dat van figuurlijke urnen, tot foto urnen tot tuin urnen en alles wat daar tussen zit. Bij de dierenarts zult u vaak een urn meekrijgen die gemaakt is van karton of hout, en een vrij eenvoudig uiterlijk heeft. Dit voldoet vaak niet aan de voorkeur van veel gezelschapsdieren eigenaren en daarom wil men op zoek naar iets beters.
Indien u de aanschaf van een honden urn overweegt voor uw geliefde harige viervoeter die juist is overleden of die binnen afzienbare tijd waarschijnlijk te overlijden zal komen, dan is het kiezen van de perfecte urn een therapeutische bezigheid. Het is een eerbetoon aan alle goede tijden die u met het dier deelde. Zelfs als u beslist om de urn niet te vullen met as, dan kunt u dat ook doen met de favoriete speeltjes of een stukje van hun favoriete kussen waar altijd op geslapen werd. Al met al zult u niet het gevoel hebben volledig afscheid te hebben moeten nemen van uw geliefde hond. De proximiteit van de urn die u kunt plaatsen in uw huis of u tuin zorgt ervoor dat u te allen tijde een moment kunt nemen om even stil te staan bij de herinneringen aan uw prachtige huisdier.