Dieren Urnen

Iedereen die al eens een huisdier heeft verloren weet dat dit een tragische gebeurtenis. Onze huisdieren maken onderdeel uit van onze families en zijn tegelijkertijd onze beste vrienden. Voor een koppel wat voor het eerst samen een kitten koopt, is het poesje als een baby voor hen. Voor de familie die een hond koopt als speelkameraadje voor hun kinderen, is de hond als een extra zoon of dochter. Maar er komt een punt waarop men afscheid moet nemen. Net zoals wanneer een persoon sterft, is dit een rouwproces wat nodig is om om te kunnen gaan met het verlies.

In sommige vallen zal de huisdier eigenaar de meest pijnlijke beslissing ooit hebben moeten maken. Namelijk, de beslissing over de vraag of, of wanneer, het huisdier doordat hij of zij zoveel pijn lijdt, zal moeten inslapen. Dit is een beslissing waar u zich niet op kunt voorbereiden. Na de dood heeft u nog een aantal moeilijke beslissingen te nemen. Onder andere wat er zal gebeuren met het lichaam van uw geliefde dier, een begrafenis of een crematie. Veel eigenaren van gezelschapsdieren hebben nog nooit nagedacht over dit onderwerp totdat hun dierenarts de vraag stelt “wat wilt u dat er met het lichaam gebeurt?”. Natuurlijk is het op dit pijnlijke moment niet eenvoudig om kalm en rationeel na te denken over alle beschikbare opties en om tot een goed doordachte beslissing te komen. Omdat het voor veel mensen niet is weggelegd om een uitgebreide begrafenis te organiseren, is er een gemakkelijker en goedkoper, maar toch even speciaal alternatief. De meeste dierenartsen bieden een crematie dienst, maar u kunt ook kiezen voor een crematorium wat ook huisdieren cremeert. Als u heeft besloten om deze weg in te slaan, dan komt u bij het volgende belangrijke moment: namelijk het kiezen van een dieren urn.
Dieren urnen zijn aan de ene kant een opslagplaats voor de asresten van uw geliefde dier, en andere kant is het een gedenkteken. Het gedenkteken fungeert als een eerbetoon en manier om de herinneringen aan uw huisdier te bewaren. Via onze site kunt u een grote selectie dieren urnen bekijken. Wij begrijpen dat elk huisdier uniek is en we hebben daarom dieren urnen voor elk huisdier, in veel verschillende designs, materialen, vormen en maten. Het is belangrijk om te kiezen voor een urn die past bij uw huisdier, om hem of haar zodoende een speciale laatste rustplaats te geven. Maar natuurlijk wilt u ook een mooie dieren urn kiezen die past bij de specificaties van uw interieur: eenvoudig, chic, elegant, speels, minimalistisch, modern, klassiek of thematisch. Zonder twijfel zullen er tussen onze dieren urnen exemplaren zitten die aan uw behoeften voldoen. Als u een voorkeur heeft voor ene bepaald materiaal: zoals hout, marmer, brons, keramiek, glas of metaal, dan kunt u ook op soort selecteren.

Tal van traditionele urnen winkels en fabrikanten bieden tegenwoordig ook dieren urnen, maar nergens vindt u zo’n grote selectie als via deze web site. Tevens kunt u ook op uw gemak vanuit uw woonkamer op zoek gaan naar de meest geschikte urn, en zodoende bespaart u tijd, maar vooral ook geld. De dieren urnen die wij kunnen aanbieden liggen gemiddeld 40% lager in prijs dan de modellen die u in een gewone winkel aantreft. De belangrijkste reden hiervoor is dat een webwinkel vele kosten bespaart. Tegelijkertijd beschikt u na aankoop wel over een dieren urn die mooi genoeg is om op een speciale plaats in uw huis te bewaren.

De populariteit van dieren urnen is enorm groot geworden in de afgelopen jaren. U zult deze nu bij meer en meer mensen in de huiskamer kunnen aanschouwen. De belangrijkste redenen zijn dat men door middel van het bestaan van dieren urnen het begraafproces en alle daarbij komende problemen kan vermijden, en tevens is een dieren urn het eerbetoon dat uw huisdier heeft verdiend.

Het is opvallend dat de meeste mensen, als ze de woorden dieren urnen horen of lezen, eerst denken aan honden en katten. Het is zeer waarschijnlijk dat u de bovenstaande tekst over dieren urnen heeft gelezen met deze twee groepen in gedachten. Dit zijn natuurlijk de twee meest prominente soorten huisdieren, maar voor veel mensen spelen juist andere diersoorten een grote rol in hun leven. Om deze reden bieden wij ook dieren urnen aan die geschikt zijn voor anderen dieren. Enorm veel paardenliefhebbers zijn totaal gebroken als ze hun geliefde paard moeten verliezen. Deze dieren hebben een enorm groot hart en ze worden vaak beste maatjes met hun verzorger. Dieren urnen speciaal voor paarden, iets groter dan de standaard dieren urnen, zijn daarom ook verkrijgbaar. Aan de andere kant van het spectrum zijn er natuurlijk de kleine diertjes die vaak al snel ene grote invloed hebben p het leven van een kind of volwassene. Deze dieren urnen voor bijvoorbeeld hamsters of fretjes houden de herinneringen aan het lieve beestje vast.

Buiten deze twee alternatieve voorbeelden zijn er nog vele andere soorten dieren urnen beschikbaar die zo zijn aangepast dat ze aan al uw behoefte kunnen voldoen. Denkt u alvast maar aan konijnen, hagedis, papegaai en slangen urnen. Natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om ze te laten personaliseren, bijvoorbeeld door middel van inscripties, plaques, namen en foto’s. Door uw kinderen te betrekken in het proces leert u hen omgaan met hun allereerste grote verdriet. Dit is belangrijk omdat u ze op deze wijze de handvaten aanreikt die zij later hard nodig zullen hebben om om te kunnen gaan met verlies. De belangrijkste justificatie voor de beslissing om een huisdier te cremeren en te bewaren in een urn, is dat het dier een diepe plek in uw hart heeft gehad. Het is daarom allesbehalve belachelijk en u hoeft zich zeker niet te schamen voor het bezitten van een dieren urn. Als u investeert in een urn die past bij uw overleden huisdier, dan investeert u tegelijkertijd in uw eigen toekomst. De herinneringen die u niet wil vergeten, en de behoefte om een mooie laatste rustplaats te kunnen bieden, helpen u om u met uw verlies om te gaan. Na het verlies van een huisdier voelen mensen zich vaak alleen en depressief. Het gemis voelt ondraaglijk en andere mensen vinden dat u uw verdriet nu maar eens opzij moet zetten. Echter, het verlies van een huisdier kan net zo tastbaar zijn als het verlies van een familielid of beste vriend. De onvoorwaardelijke liefde die u heeft gekregen is er ineens niet meer. Kies daarom voor de manier om afscheid te nemen die u het beste helpt bij uw verdriet.